Nieuws
16 september 2008 - Ron Smeets

Nokia patent om tekst op camphone foto's te schrijven

Over enkele maanden zal de eerste touchscreen Nokia in de winkels liggen. Behalve dat dit toestel, en zijn opvolgers, natuurlijk zal moeten voldoen aan de degelijke eisen van de Finse fabrikant zullen er ook enkele innovatieve en high-tech features op moeten zitten om de concurrentie met HTC, Apple, Sony Ericsson en Samsung (om er maar eens een paar te noemen) de loef af te kunnen steken.

Dit zou wel eens een van die nieuwe functies kunnen worden. Nokia heeft namelijk patent aangevraagd op de technologie die het mogelijk maakt om foto's die met de camera van het toestel gekiekt zijn te voorzien van (hand)geschreven commentaar op de 'achterzijde' (zie afbeelding).

Je neemt dus een foto, draait hem om en schrijft met je vinger, stylo of het keyboard van het toestel een tekstje dat vervolgens automatisch aan de foto wordt toegevoegd en eventueel meegezonden als je het kiekje per email of MMS verstuurd.Gerelateerde links:
Eerste Symbian Touchscreen Samsung in 2009
Nokia Tube komt eind dit jaar
Nokia: Touchscreen voor iedereen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.