Nieuws
27 mei 2009 - Ron Smeets

Nokia Ovi Store niet zonder problemen geopend

Sinds gisteren is de Nokia Ovi Store geopend en dat heeft online nogal wat commotie teweeg gebracht. Zo spraken sommige blogs en nieuwssites na enkele uren al van een 'complete disaster' omdat de winkel nauwelijks toegankelijk was.

Nu kunnen dat natuurlijk de gebruikelijke opstartproblemen zijn en Nokia zelf wijt het aan de enorme belangstelling. Zelf heb ik gisteravond en vanochtend vroeg diverse keren geprobeerd de Ovi Store te bezoeken en dat ging op zich snel en soepel. Maar helaas is het mij na uren proberen nog niet gelukt applicatie's of andere content te kopen/downloaden.

Ik heb het geprobeerd met een N96 en een E75. Telkens als ik een applicatie mobiel wil downloaden of hem via de online versie van de Ovi Store middels een SMS link naar een van de twee toestellen verstuur strand ik in een oneindige 'loop' waarbij ik keer op keer gevraagd wordt mij in te loggen. Als ik dat dan doe, dan verschijnt er weer een download link. Die klik ik aan en voilá. . . de inlog pagina verschijnt wederom.

Zoals gezegd hebben zowel de N96 als de E75 hier problemen mee. Helaas heb ik op dit moment niet meer Nokia's om het mee te testen, maar je zou toch mogen verwachten dat deze twee toestellen geschikt zijn. Ik heb netjes een Ovi account, de juiste toestellen geselecteerd en zo, maar helaas werkt het (bij mij) dus niet. Is dit een bug of hebben meer mensen er last van?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.