Nieuws
11 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia Ovi mail passeert grens van 1 miljoen accounts

Nokia heeft vandaag bekendgemaakt dat er inmiddels meer dan 1 miljoen OVI mail accounts aangemaakt zijn. Bijna tweederde daarvan, ruim 650.000, zijn vanaf een mobieltje gecreeerd. Nokia lanceerde OVI mail in December 2008 en de service is inmiddels in meer dan 180 landen (en 20 talen) beschikbaar.

1 Miljoen mail accounts in ruim een half jaar klinkt niet verkeerd. Maar het is natuurlijk veel interessanter om te weten welk percentage van die accounts ook daadwerkelijk actief gebruikt wordt. Daar werd in het persbericht helaas niets over gemeld.

Opvallend is verder dat het vooral de ietwat goedkopere toestellen zijn die veel gebruikt worden voor OVI mail. Nokia noemt de 2330 Classic, 2630 en 5310 XpressMusic als de drie toestellen die het populairst zijn onder 'OVI mail gebruikers'.

Op zich niet zo gek natuurlijk. Deels vanwege de grote aantallen waarin die toestellen wereldwijd verkocht worden, vergeleken met high-end (messaging) devices zoals de E71, E75, N96 en N97. Daarnaast zijn het juist de gebruikers in de 'ontwikkelende' landen die met de aanschaf van een mobiele telefoon vaak ook voor het eerst toegang krijgen tot internet en email en voorheen dus nog geen (egen) email adres hadden. Daarvoor komt een dienst als OVI mail dan als geroepen. En die gebruikers kopen meestal een ietwat goedkoper toestel dan de gemiddelde E- of N-Series ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.