Nieuws
29 januari 2013 - Ron Smeets

Nokia organiseert persevent op 25 februari; tijdens het MWC

Zelf heb ik de uitnodiging nog niet binnen maar Nokia heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de fabrikant op het MWC in Barcelona, op maandag 25 februari negen uur 's ochtends om precies te zijn, een persevent zal organiseren.

De verwachting is dat Nokia daar een of meerdere nieuwe Windows Phone 8 (Lumia) toestellen gaat onthullen. Officieel is daar nog niets over gezegd maar de mededeling enkele dagen geleden dat de 808 Pureview echt de laatste Symbian smartphone was maakt die vermoedens wel een stuk sterker.

Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat Nokia in Barcelona alleen een aantal nieuwe Asha modellen (Series 40) zal onthullen. Wellicht dat dergelijke toestellen ook op de planning staan. Dat zou goed kunnen natuurlijk. De afgelopen weken wordt ook al volop gespeculeerd over de komst van een 'echte' PureView met Windows Phone 8 en toestellen met een nieuw design, waaronder een aluminium behuizing.

Allemaal geruchten, maar het is goed om te zien dat Nokia, als een van de weinige fabrikanten tot nu toe, wel weer ervoor kiest om een belangrijke toestelaankondiging te koppelen aan het grootste Mobiele event van het jaar. Vorig jaar verrasste Nokia vriend en vijand met de onthulling van de 808 PureView tijdens het MWC. Hoewel een onbegrijpelijke, en tijdelijke, 'terugkeer' naar Symbian was dat wel een van de meest indrukwekkende toestellen die tijdens het MWC van 2012 het daglicht zag. In dat licht zou de onthulling van een Windows Phone 8 PureView toestel dit jaar in Barcelona wat mij betreft een prima keuze zijn.

In 2009 organiseerde Nokia nog een 'eigen' evenment tegenover het MWC terrein in Barcelona en in 2010 was de Finse fabrikant even helemaal afwezig op het MWC. Een vreemd besluit van de, toen nog, wereldmarktleider. Het is goed om te zien dat de Finnen weer terug zijn op hun gebruikelijke plek en tijdstip, maandag ochtend 9 uur.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.