Nieuws
22 juli 2008 - Ron Smeets

Nokia opent haar eigen webshop

Nokia heeft nu ook in Nederland een online winkel geopend waar iedereen direct bij de fabrikant zelf zijn of haar toestel kan kopen.

Klinkt aanlokkelijk, toch? Want kopen bij de bron, zonder tussenkomst van (groot)handelaren en retailers, is over het algemeen immers goedkoper, of niet?

Nou, in dit geval dus niet. ik heb van enkele toestellen de prijzen nagekeken en dan blijkt dat het rechtstreeks kopen van een Nokia in de shop van de fabrikant doorgaans een stuk duurder is dan bij andere (online) winkels.

Zo kost de N78 bij Nokia 405 Euro (incl. BTW) en zeggen ze zelfs dat hij al afgeprijsd is van 439 Euro. Bij Typhone betaal je voor dezelfde N78 slechts 351 Euro (incl. BTW). Bij Nokia krijg je er wel 10 'gratis' downloads in de Nokia Music Store bij, maar daarvoor 'betaal' je dan dus wel 54 Euro meer. Bij Belcompany Kost hetzelfde toestel overigens nog iets meer dan bij Nokia: 430 Euro. The PhoneHouse spant de kroon met een prijskaartje van 449 Euro terwijl Stiudentmobiel het goedkoopst is: 350 Euro.

Andere voorbeelden:

De Nokia N95 8GB kost 615 Euro bij de Nokia Shop, 458 Euro bij Typhone, 463 Euro bij Studentmobiel, 600 Euro bij Belcompany en 659 Euro bij The Phonehouse. De 5610 XpressMusic kost respectievelijk €275 (Nokia), €239 (Typhone), €300 (BelCompany) en €299 (The PhoneHouse). Studentmobiel heeft dit toestel niet in haar assortiment.

Als laatste vergelijken we de goedkope 2630. Bij de Nokia Shop betaal je hiervoor €85, Typhone rekent €74, Studentmobiel €91, Belcompany €100. ThePhoneHouse heeft dit toestel niet (meer).

Kortom, het lijkt erop dat de Nokia Shop inderdaad iets goedkoper is dan de gemiddelde retailer maar ze zijn zeker niet de goedkoopste optie als je op zoek bent naar een nieuwe Nokia (zonder abonnement).

Het volledige persbericht:

Nokia biedt haar nieuwste toestellen nu ook direct aan Nederlandse consumenten aan via de Nokia Online Shop.

De Nokia Online Shop verkoopt alle Nokia producten die bestemd zijn voor de Nederlandse markt. Nieuwe toestellen zullen eerder beschikbaar zijn via deze online winkel dan via de traditionele offline retailkanalen. Daarnaast biedt de online winkel Nokia telefoons en accessoires in kleurvarianten aan die in de winkel niet verkrijgbaar zijn.

'Met deze dienst speelt Nokia in op de behoefte van klanten om direct producten van Nokia te kunnen kopen', aldus Emile Baak, algemeen directeur van Nokia Benelux. 'De Nokia Online Shop Nederland is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Met de Nokia Online Shop vergroten we onze service naar consumenten, voor wie we altijd en overal beschikbaar zijn.'

De Nokia Online Shop wordt volledig door Nokia beheerd en is het eerste online directeverkoopkanaal binnen de mobiele telefonie in Nederland. Acht andere Europese landen, waaronder de U.K, Duitsland en Frankrijk, openden al eerder een lokale Nokia Online Shop.

Het productaanbod wordt dagelijks aangepast en is dus altijd zeer up-to-date. Ook zijn er speciale aanbiedingen en kortingsacties te vinden.Gerelateerde links:
One-Stop-Shop winkels van Nokia
Nieuwste Nokia N78 update alleen mobiel beschikbaar
Reclamespotjes voor de N96 en N78
Nokia E71 en E66 vanaf medio Augustus in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.