Nieuws
26 november 2005 - Ron Smeets

Nokia ook populair in China

Wereldwijsd is Nokia al jaren marktleider in de mobiele toestelwereld en dus zal het niemand verbazen dat de Finse toestellen ook in China als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Volgens de Taipei Times zijn er in de eerste negen maanden van dit jaar zelfs 77% meer Nokia toestellen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Nokia's uitzonderlijke succes in China is deels natuurlijk te wijten aan het feit dat dat land een van de snelst groeiende mobiele communities ter wereld heeft. Wat echter zeker ook bijdraagt is dat Nokia sinds enkele maanden toestellen op de markt brengt die voor minder dan 1000 Yuan te koop zijn. Daarmee kan het serieus concurreren met de vele goedkope (namaak) die in China te koop is.

Blijkbaar kiezen ook Chinezen liever voor een originele Nokia dan goedkope namaak als het prijsverschil niet al te groot is.

Voor volgend jaar gaat Nokia er van uit dat het van de Chinese regering een UMTS licentie krijgt. Men heeft in ieder geval al een tiental 3G toestellen op de plank klaar liggen die in 2006 in de Chinese winkels zullen verschijnen.Gerelateerde links:
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Chinezen gek op nieuwe GSM's
GSM teller in China weer omhoog
Nokia showed 6708 in China
Chinese namaak GSM's
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.