Geruchten
03 december 2007 - Ron Smeets

Nokia ontwerp voor een 8 megapixel slider camphone

Bovenstaande afbeelding is afkomstig uit een patentaanvraag van Nokia en toont een N-series achtig toestel met een 6 of 8 megapixel camera.

Op het eerste gezicht lijkt het toestel een mogelijke opvolger van de N93 te kunnen worden. Daar lijkt hij tenminste nog het meeste op. In tegenstellng tot de N93 is dit geen clamshell ontwerp waarvan het display kan draaien maar hij heeft wel weer een roterende lens zoals we dat eerder bij de N90 zagen.

Op de het linker plaatje op de afbeelding is duidelijk te zien dat Nokia er een slider van gemaakt heeft. Het gerucht dat deze nieuwe cam- of multimedia phone voorzien zal worden van een 6 of 8 megapixel camera is afkomstig van de ietwat slecht leesbare tekst op het derde plaatje van de afbeelding. Bij de rode pijl is te zien dat er een 6 of 8 staat voor de tekst 'Megapixel'.

Ziet er niet slecht uit en misschien dat de Finnen er iets over (kunnen) roepen tijdens Nokia World, deze week in Amsterdam.Gerelateerde links:
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Een 'SideKick' van Nokia?
Nokia clamshell met duo (touchscreen) displays
Opvolger voor de N93 gespot
Nokia N93i binnenkort verkrijgbaar
N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.