Nieuws
05 november 2008 - Ron Smeets

Nokia ontslaat ruim 600 medewerkers

Het persbericht ging over de vernieuwing van bepaalde activiteiten met het oog op de continu veranderende marktstrategie van Nokia maar feitelijk is het een aankondiging voor meer dan 600 ontslagen die de komende maanden bij de Finse toestel fabrikant zullen gaan vallen.

Verreweg de grootste groep, ca. 450 medewerkers, is momenteel nog werkzaam bij de Marketing en Sales afdelingen. De ontslagen zullen verspreid over de hele Nokia organisatie verdeeld worden.

Verder zal een reorganisatie van de R&D activiteiten gevolgen hebben voor 130 medewerkers (waarvan ca 100 in Finland gestationeerd zijn) en ook bij logistieke afdelingen in Finland zullen zo'n 35 banen verdwijnen.

Als laatste wordt ook het kantoor van Nokia in Turku (Finland) gesloten maar de 220 medewerkers die daar zitten zullen overgeplaast worden naar Salo of een andere (Nokia) job in de buurt aangeboden krijgen.

Afbeelding via: Engadget Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.