Nieuws
16 augustus 2012 - Ron Smeets

Nokia onthult (Windows Phone 8) Lumia's op 5 september

Zojuist viel een uitnodiging in mijn mailbox voor het bijwonen, in Nederland, van de keynote die Nokia en Microsoft op 5 september in New York gaan geven.

Daar zullen naar alle waarschijnlijkheid de eerste nieuwe Nokia Lumia's met Windows Phone 8 onthuld worden. Vorig jaar werd de hele wereldpers nog naar Londen gevlogen voor de onthulling van de eerste Lumia's met Windows Phone 7.5 maar gezien de financiële situatie van de Finse fabrikant is nu gekozen voor een keynote in New York en 'lokale' video-conferencing presentaties. Tsja, het geld is bijna op ;-))

De uitnodiging zelf vermeld overigens niets over Windows Phone 8 maar de koppeling tussen Nokia, Lumia en Microsoft / Windows Phone doet natuurlijk vermoeden dat het hier wel degelijk om de eerste Windows Phone 8 Lumia's zal gaan. Ik zal er op 5 september natuurlijk bij zijn, op Schiphol.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.