Toestellen
26 maart 2006 - Ron Smeets

Nokia onderzoekt namaak GSM's

Sinds de ontdekking van een partij met 1600 vermoedelijk namaak Nokia 1100 GSM's door de Finse douane is de toestelmaker gestart met het onderzoeken van de betreffende mobieltjes.

Daarnaast zijn veel verontruste Finnen inmiddels met hun eigen toestellen naar winkels gegaan om bevestigd te krijgen dat hun Nokia wel echt is. Volgens woordvoerders van Nokia is er vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat toestellen die gekocht zijn in Finland vals zijn, mits ze natuurlijk via de officiele verkoopkanalen aangeschaft zijn.

De partij Nokia 1100's (zie foto) die afgelopen week in beslag genomen zijn viel op doordat ze vanuit Hong Kong via Rusland naar Helsinki gevlogen waren. Van daar zouden ze per vrachtwagen naar hun uiteindelijke bestemming vervoerd worden: Moskou. Die vreemde route wekte dus argwaan bij de lokale douane met de inbeslagname tot gevolg.Gerelateerde links:
Samsung gaat Chinese namakers zelf aanpakken
Nokia ook populair in China
Fake duurder dan origineel ?!
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.