Nieuws
21 september 2009 - Ron Smeets

Nokia nu ook 's werelds meest duurzame technologie bedrijf

Volgens de Dow Jones Sustainability Index is Nokia momenteel het meest duurzame technologie bedrijf op aarde. De Finse fabrikant was al enkele jaren de nummer 1 in Europa en binnen de Communicatie sector, maar nu mag Nokia zich dus ook "World Technology Supersector Leader" noemen.

Bij Nokia staan het milieu en duurzame bedrijfsvoering al meer dan tien jaar hoog op de agenda.  De Finse fabrikant probeert dat dan ook in vrijwel al haar producten en diensten te laten blijken. De resultaten hiervan zien we onder andere terug in de gebruikte grondstoffen en verpakkingsmaterialen, het energieverbruik van producten en tijdens het productieproces en de energie die gestoken wordt in de recycling van haar producten.

De meeste kantoren van Nokia zijn energie-zuinig en milieuvriendelijk ontworpen en een kwart van de energie die Nokia verbruikt is ‘groen’. Daarnaast werkt Nokia ook al jaren samen met (gezondheids) organisaties om zich in te zetten en hard te maken voor een beter werkklimaat en gezondheid van haar werknemers en ontwikkelen de Finnen mobiele software voor medische toepassingen zoals het monitoren en bestrijden van ziektes en epidemieën.
 
Het moge duidelijk zijn dat de Finnen behoorlijk in hun nopjes zijn met deze titel. Rick Simonson, Executive VP en CFO van Nokia verwoorde het als volgt: "Achieving the world number one slot across the entire global technology industry is a great achievement. It reflects the continued and strong commitment by Nokia employees to sustainable business practices. We remain committed to action in this area because acting responsibly is not only the right thing to do, it is also undoubtedly the best thing for our business." Nokia-Groen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.