Nieuws
03 september 2009 - Casper de Zoete

'Nokia niet naar MWC 2010'

Nokia heeft tegen website Mobile-Ent aangegeven volgend jaar niet naar het Mobile World Congress in Barcelone te gaan.

Nokia richt zich steeds meer op directe marketing naar consumenten. Hierdoor vindt het bedrijf het niet meer te rechtvaardigen om naar de dure beurs in Spanje af te reizen.

Nokia heeft natuurlijk zijn eigen show (Nokia World) in september, maar desondanks is het toch opmerkelijk dat Nokia niet meer naar het MWC gaat. Bovendien is het een aderlating voor de beurs zelf, want Nokia is altijd één van de grootste standhouders. Daarnaast wordt gevreesd dat kleinere standhouders ook niet meer zullen komen. De organisator van de beurs, de GSMA, heeft nog geen reactie gegeven op het nieuws.

Overigens is Nokia niet de enige die wegblijft. Zo is Apple sinds de introductie van de iPhone geen enkele keer aanwezig geweest. Ook Google houdt zich afwezig en geeft de voorkeur aan promotie van Android door de diverse toestelmakers zelf.

Update 7 september: Nokia heeft na deze geruchten aangegeven inderdaad niet met een stand op het Mobile World Congress te staan. Nokia zal echter wel aanwezig zijn en zich meer focussen op congressprogramma met seminars, spraakgelegenheden en klant- en media-activiteiten. De stand van Nokia Siemens Networks zal wel gewoon aanwezig zijn.

Over de auteur: Casper de Zoete