Entertainment
23 februari 2008 - Ron Smeets

Nokia: NGage over enkele weken echt live

Dat is wat Jaakko Kaidesoja, hoofd van Nokia's entertainment en gaming afdeling, New Experience / Nokia Play, geroepen heeft in een interview met PocketGamer.

Behalve de aangekondigde releasedatum liet de Nokia topman ook weten dat er binnen nu en enkele maanden zo'n 20 tot 30 NGage games gelanceerd zullen worden en dat het assortiment voor het eind van dit jaar verder zal uitgroeien tot 50 a 60 titels.

Momenteel is het NGage game platform alleen nog toegankelijk voor gebruikers met een N81, hoewel er ook berichten de ronde doen over een mogelijke hack die ervoor zorgt dat je ook met andere Nokia toestellen toegang kunt krijgen.Gerelateerde links:
Nokia N-Gage gekraakt: werkt nu op alle N-Series
'NGage' en 'Music Store' update voor de N95 op komst
Nokia NGage First Access eindelijk beschikbaar, N81 only!
Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.