Nieuws
26 september 2011 - Ron Smeets

Nokia NFC demo's

NFC bestaat al een hele tijd. De technologie om via kort, fysiek, contact tussen, bijvoorbeeld, een smartphone en een ander object (met NFC chip) is echter nog maar weinig in de praktijk te zien. De afgelopen jaren, zelfs in 2005 al, waren er wel diverse (proef)projecten te zien maar het is, mede door het ontbreken van voldoende toestellen, nog niet doorgebroken.

Nokia heeft nu een aantal aardige demo video's gemaakt waarin de toegevoegde waarde van NFC, naast het uitwisselen van data (visitekaartjes) en betalingen, aangetoond wordt. De Social Media hype speelt daarbij ook een rol.

Zo zie je onder andere hoe je het voor gebruikers met een NFC (smart)phone makkelijker kunt maken om in te checken op Foursquare en hoe je met een zogenaamde 'NFC Twitter sticker' op je laptop of tas eenvoudig volgers kunt 'werven'. Tot slot wordt ook een korte demovideo getoond waarbij een NFC poster gebruikt wordt om informatie, en url's te delen zodat voorbijgangers, in dit geval in een Londens museum, getriggerd worden om hun NFC toestel te gebruiken en direct te linken aan een website. De NFC stickers en posters kosten momenteel tussen de 9 en 25 euro, dus dat valt, als eenmalige investering voor een visitekaartje, of Foursquare check-in lokatie, best mee.

Kijk zelf maar naar de demovideo's hieronder en ja, er zit er ook eentje bij waarin visitekaartjes een rol spelen ;-)

NFC Foursquare Check-In:

http://www.youtube.com/watch?v=clYQyE0BDts

NFC Twitter:

http://www.youtube.com/watch?v=vrYHJDpYxgM

NFC Posters:

http://www.youtube.com/watch?v=iZMJqFBhNZY

NFC Visitekaartje:

http://www.youtube.com/watch?v=xGbVPzSkRE4

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.