Geruchten
12 februari 2010 - Ron Smeets

Nokia N98 of N8-00 ?

Gisteren dook het gerucht op over Nokia's nieuwe toestelbenamningen en de N8-00. Een andere Franse bron publiceerde in de loop van de dag met een plaatje van wat volgens hun de Nokia N98 zou moeten worden. Omdat van de N8-00 nog geen afbeeldingen uitgeklekt zijn is de vraag natuurlijk of het toestel op dit plaatje hem zou kunnen zijn.

De bron heeft nog niet veel informatie over de 'N98'. Het zou een high-end toestel worden, qua form factor duidelijk de opvolger voor de N97, met een 4 inch touchscreen, 32GB geheugen en een prijskaartje van rond de 450 Euro. De foto onthult wat mij betreft twee belangrijke verbeteringen ten opzichte van de N97. Het qwerty toetsenbord heeft 4 rijen met toetsen en de spatiebalk is eindelijk in het midden van de onderste rij geplaatst. De enig juiste plek.

Verder wordt gesproken over Kerst 2010 als releasedatum. Dat laatste is niet zo'n goed nieuws. Zeker niet als Nokia inderdaad mocht besluiten dit toestel volgende week in Barcelona al aan te kondigen. Maar goed, het zijn natuurlijk allemaal nog geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.