Toestellen
15 november 2009 - Ron Smeets

Nokia N97 Mini van dichtbij bekeken

De boys van NokiaExperts hebben de afgelopen dagen de N97 Mini onder handen genomen. Het resultaat kun je in onderstaande, bijna tien minuten durende videopreview bekijken.

Natuurlijk wordt het toestel voornamelijk vergeleken met de 'gewone' N97 en de Mini doet zeker niet onder voor zijn grote broer. Het toetsenbord is iets beter vormgegeven met meer ruimte tussen de toetsen. De metalen batterijklep geeft de N97 Mini een degelijkere uitstraling en hij is iets dunner.

Daarnaast is het geheugenbeheer op de N97 Mini iets beter geregeld. Je hebt dus iets meer vrij geheugen op de 'C-drive' voor applicaties. Helaas heeft het toestel nog steeds 'maar' 128MB RAM.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.