Geruchten
04 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia N97 Mini specs uitgelekt, introductie op Nokia World?

Sinds enkele weken gaat het gerucht dat Nokia bezig zou zijn met de ontwikkeling van een kleinere, goedkopere, uitvoering van de N97, ofwel de N97 Mini. Vorige week dook ook al een afbeelding op waarop het toestel te zien zou zijn naast zijn 'grote broer'.

Vandaag is meer info over dit toestel uitgelekt. Als we de nieuwe geruchten mogen geloven dan komt de Nokia N97 Mini er dus daadwerkelijk aan.

Het toestel zou zo'n 100 Euro goedkoper worden, iets compacter zijn entijdens Nokia World, begin September in Stuttgart, officieel aangekondigd gaan worden. Nokia N97 Mini zou tevens de definitieve naam zijn.

De specs, voor zover bekend: Er komen (minimaal) twee uitvoeringen van de Nokia N97 Mini, een 8 en een 16GB versie. Het display wordt een 2.9 inch touchscreen van 640x360 pixels en hij zal, vanwege de ruimtebesparing, geen navigatie-button meer hebben.

Het zal moeten blijken of de Nokia N97 Mini echt werkelijkheid gaat worden. Vooralsnog hou ik het op relatief onwaarschijnlijk gerucht, maar ook dat is speculatie natuurlijk ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.