Nieuws
07 januari 2010 - Ron Smeets

Nokia N97 Mini en Sony Ericsson X2 in UK uit de winkels

In Engeland heeft Orange besloten om de Nokia N97 Mini per direct niet meer te verkopen omdat, zo wordt gezegd, het toestel massaal werd teruggebracht vanwege problemen.

Ongeveer gelijktijdig heeft Vodafone de Sony Ericsson X2, die ook in Engeland exclusief bij deze provider verkocht zou gaan worden, nog voordat het eerste exemplaar geleverd zou gaan worden alweer uit haar portfolio geschrapt. Dat wil dus zeggen dat de Sony Ericsson X2 (voorlopig) niet in Engeland verkocht zal gaan worden, tenzij andere providers en/of telecom winkels het wel aandurven natuurlijk.

De reden dat Vodafone besloten heeft de Sony Ericsson X2 nog voor de lancering alweer te schrappen heeft alles te maken met de (software) problemen van het toestel. Daardoor is de lancering al enkele keren uitgesteld. Het toestel zou oorspronkelijk nog vóór de Kerst in de Engelse winkels liggen, exclusief bij Vodafone dus, maar dat is er dus niet van gekomen. Daardoor heeft Vodafone natuurlijk net in de drukste periode niet kunnen profiteren van de exclusieve deal met Sony Ericsson en daarop wordt de Zweeds-Japanse fabrikant nu afgerekend. "Het toestel past op dit moment niet meer in onze portfolio planning", aldus een woordvoerder van Vodafone.

Ik ben zeer benieuwd of het Engelse besluit ook overgenomen gaat worden door Vodafone hier in Nederland. Op het moment dat ik dit artikel schreef (05u15) was het nog te vroeg om Vodafone of Sony Ericsson te bellen ;-) UPDATE (16u45): Zojuist bevestigt Sony Ericsson dat de Xperia X2 in Nederland wel gewoon, zoals gepland, door Vodafone verkocht zal gaan worden. Wanneer? Dat is helaas nog (steeds) niet bekend. Laten we hopen dat het niet te lang meer duurt.

Over de exacte oorzaak van de problemen met de N97 Mini wordt door zowel Nokia als Orange niet veel gezegd. Een (anonieme) bron wist te melden dat het toestel in grote getalen teruggebracht wordt. Daarnaast zou het toestel niet door de strikte kwaliteits testprocedures van Orange komen.

Bron: MobileToday

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.