Geruchten
26 mei 2009 - Ron Smeets

Nokia N97 killer al gespot

De eerste N97 moet nog in de winkels verschijnen maar als we deze geruchten mogen geloven dan is diens 'killer' al in de maak.

De Nokia Rover wordt echter een Internet Tablet model, en zal dus eerder als opvolger van de N810 gezien moeten worden. Om het browsen en typen wat makkelijker te maken heeft de Rover een slide-out qwerty toetsenbord meegekregen. Nokia zou van plan zijn dit toestel ergens in Juni officieel te gaan aankondigen.

De specs: een 3.5 inch WVGA touchscreen display, 5 megapixel camera met Carl Zeiss lens en dual LED flitser, 1 GB werkgeheugen, WiFi, HSPA, GPS en een bewegingssensor. Afmetingen: 59.7x111x18.2mm (hxbxd), gewicht: 180 gram.

Op het plaatje hierboven is overigens te zien dat de Rover nagenoeg dezelfde toetsenbord layout heeft als de N97, dus met de spatiebalk rechts op de onderste rij en niet in het midden. Lijkt mij nog steeds onhandig.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.