Nieuws
13 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia N97 GPS problemen

De GPS ontvanger die Nokia in de N97 heeft ingebouwd lijkt, zoals je in onderstaande video kunt zien, qua nauwkeurigheid niet echt goed te presteren. Nu heb ik zelf ook een N97 en ik moet zeggen dat ik niet echt veel verschil merkte met andere (Nokia) toestellen met GPS.

Zoals ik een tijd geleden ook al eens schreef is een van de nadelen van GPS mobieltjes nu eenmaal dat ze soms de GPS Fix effe kwijtraken waardoor het lijkt alsof je niet meer de juiste route volgt. Het toestel dat daar nog het minste last van had, en die ik getest heb, was de E71. De Samsung G810 had daar toen verreweg het meeste last van.

Enfin, de Nokia fan in onderstaande video heeft in ieder geval een doe-het-zelf-fix bedacht. Hij plakte een koper draadje aan de GPS ontvanger van zijn N97 en creeerde daarmee een 'externe antenne'. Op zich slim bedacht maar het is natuurlijk wel jammer dat dit bij een dergelijk duur en high-end toestel nodig zou zijn. Ik ga de GPS ontvanger van mijn N97 de komende dagen maar eens wat diepgaander testen om te zien of het echt zoveel slechter is dan bij andere navigatie toestellen of -systemen. Wordt vervolgd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.