Nieuws
26 augustus 2008 - Ron Smeets

Nokia N96 vanaf 15 September bij KPN

Tja, voor iedereen die het mobiele nieuws een beetje bijhoudt is het natuurlijk al een eeuwigheid geleden dat Nokia de opvolger van de N95 (8GB) voor het eerst aan de wereld toonde, begin dit jaar in Barcelona.

Wat helemaal vreemd is, is het feit dat de Finnen sinds de onthulling van de N96 inmiddels al enkele (tientallen) andere toestellen geïntroduceerd heeft die wel al in de winkels liggen. Gisteren kondigde men bovendien nog de N79 en N85 aan die ook al binnen een maand in de Europese winkels gaan verschijnen.

Maar goed, als we de berichtgeving van GSM Helpdesk mogen geloven, en dan vooral de uitspraken van de KPN woordvoerder, dan zal de N96 vanaf 15 September exclusief (voor een periode van 1 maand) bij KPN te koop zijn.

Ik ben benieuwd hoeveel er de eerste maand (en de maanden daarna) over de toonbank zullen gaan. Gezien het feit dat het een Nokia's zullen de verkoopcijfers zeker niet tegenvallen.

Kijk je puur echter even kijkt naar de specs van de N96 en die vergelijkt met zijn voorganger, de N95 (8GB) dan krijg je feitelijk hetzelfde toestel met iets meer geheugen (16 ipv 8GB) en de mogelijkheid om digitaal mobiel TV te kijken (via DVB-H). Verder heeft de N96 dezelfde 5 megapixel camera met LED flitser (nee, géén Xenon), nagenoeg hetzelfde display (OK, 0.2 inch groter maar dezelfde resolutie) en de GPS ontvanger, WiFi en HSDPA support zijn ook niet nieuw.

Inmiddels zijn er al diverse andere opties te koop, voorzien van al dan niet touchscreen bediening, camera's (5 of 8 megapixel) met Xenon flitsers en diverse andere features die de N96 hooguit kan matchen maar zeker niet voorbijstreeft.

Ja, dat krijg je als je een toestel in Februari aankondigt en dan nog ruim zeven maanden wacht voordat je 'm in de winkels legt.Gerelateerde links:
Kopers N96 Limited Edition moeten langer wachten
Online interactieve demo van de Nokia N96
Videoreview van de Nokia N96
Nokia N96 'Binnenkort beschikbaar'. . .
Nokia N96, Sony Ericsson X1, 3G iPhone populair in 2008
Nokia N96 en Sony Ericsson X1 gaan nek-aan-nek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.