Entertainment
21 november 2008 - Ron Smeets

Nokia N96 met 1200mAh accu

Een van de nadelen van de Nokia N96 is het feit dat de 950mAh accu niet genoeg capaciteit levert om het toestel, zonder bijladen, door een dag heavy gebruik heen te slepen ;-)

Wat blijkt nu. Volgens deze Indiase meneer van The Symbian Blog kun je de N96 zonder enig probleem voorzien van de 1200mAh accu (BL-6F) uit een N78. Onderstaande video levert het bewijs.

Op het eerste gezicht zie je geen enkel verschil maar als je iets beter kijkt, dat zegt de goede man zelf overigens in zijn video ook, dan zie je toch een kleine opening tussen het toestel en het accuklepje. Volgens The Symbian Blog zou dit niet erg zijn maar ik denk toch dat daardoor veel extra stof in het toestel zal doordringen.

Maar goed, mocht je op zoek zijn naar meer power voor je N96 dan kun je het op deze manier doen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een tweede originele accu erbij kopen. Ik neem tenminste aan dat de meeste N96 bezitters de in deze video getoonde N78 accu ook zouden moeten kopen, toch?

http://www.youtube.com/watch?v=w6Yqxa3RdI0
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.