Geruchten
30 oktober 2007 - Ron Smeets

Nokia N96 gespot?

Op de Spaanse forumsite Todo Symbian zijn enkele foto's (meer na de klik) gepost van wat de Nokia N96 zou zijn.

Behalve de foto's worden ook de nodige specs genoemd zoals een 6 megapixel camera met optische zoom, quad-band GSM met UMTS en HSDPA, 10 GB intern geheugen, een 3.2 inch touchscreen display, GPS, WiFi, Bluetooth en een gedeeld (aan beide zijden van het toestel) slide-out qwerty toetsenbord.

Het toestel op de plaatjes ziet er, zo moet ik toegeven, niet verkeerd uit, maar de kans is natuurlijk groot dat het ook hier, zoals zo vaak, weer een creatieve photoshop productie betreft. In dat geval is het wel bijzonder goed gedaan.

De details die mij in ieder geval doen twijfelen aan de echtheid zijn het typenummer (tweede foto hieronder, links onder het display), N96N en de ietwat ongelukkig en plomp uitziende camera. Oordeel zelf maar.Gerelateerde links:
Nokia komt met 'eigen' Jaiku/Twitter applicatie
Nokia N82 'officieus' bevestigd
Belachelijk N96 concept
Is dit de Nokia 7088?
Nokia reageert op N83 geruchten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.