Geruchten
28 februari 2011 - Ron Smeets

Nokia N950 wordt eerste MeeGo toestel en komt nog dit jaar

Op de Nokia Developer Day sprak CTO Rich Green (foto) onder andere over de Nokia N950. Dat wordt behalve de opvolger van de N900 ook het eerste MeeGo toestel van de Finse fabrikant. En, belangrijker nog, Green bevestigde ook dat het toestel dit jaar nog in de winkels zal liggen.

De N9, een toestel dat maandenlang in het geruchtencircuit rond waarde als eerste MeeGo toestel, is definitief geannulleerd. Het videobewijs van Green's uitspraken kun je hieronder zien.

De video duurt ruim zestien minuten, maar het 'N950 deel' zit helemaal aan het begin ervan. Green's uitspraken duiden er op dat de Nokia N950, net als de N900, vooral bedoeld is voor ontwikkelaars en tech savvy early adopters en dus geen toestel voor de massa wordt. Overigens is de rest van de video (hier staan er nog meer) het aankijken ook meer dan waard omdat Green daarin Nokia's 3-jarige toekomstvisie voor haar veelbesproken en 'bespeculeerde' nieuwe (smartphone en tablet) ecosysteem én de huidige (ontwikkel) platformen (Symbian, Qt, S40) bespreekt. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.