Toestellen
13 februari 2007 - Ron Smeets

Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik

Dat is wat ik er van vindt. Vanochtend in alle vroegte, toen het nog relatief rustig was op de beursvloer, heb ik enkele minuten met de N95 kunnen ‘spelen’.

Nokia’s nieuwste multimedia vlaggenschip lijkt een stuk zwaarder dan dat hij is. Dat komt hoogstwaarschijnlijk mede omdat hij uiterlijk nogal wat weg heeft van de N80 en die is wel redelijk zwaar.

Een ander voordeel van de N95 is dat het toestel bijzonder compact is vormgegeven. In vergelijking met de N93 (niet de N93i) is de N95 een mini GSM.

Helaas hebben de compacte vormen van de N95 als gevolg dat je denkt dat het toestel dikker is. De verhouding tussen de lengte, breedte en dikte van de N95 zijn een beetje zoekgeraakt. Ook daarin lijkt de N95 meer op de N80.Gerelateerde links:
Nokia N95 eind Maart in Nederland te koop
N95 wordt dé smartphone van 2007
N95 en N75 in het wild gesignaleerd
Nokia N95 komt nog voor de zomer
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Nokia N95 review: 'Wow! What a phone!'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.