Toestellen
22 juli 2007 - Danijel Dercksen

Nokia N95 Music Edition 8GB in pre order

Op het web circuleren al meerdere geruchten over de Nokia N95 Music Edition die een 8GB harde schijf mee zou hebben gekregen van Nokia. Ook op MobileCowboys hebben we er vaak genoeg over geschreven en dit betekent dat het niet lang kon duren voordat een online shop hem als pre order online zou zetten.

De eer komt dit keer toe aan de online winkel van Popular Electronics. De site adverteert sinds gisteren met de Nokia N95 Music Edition met 8GB intern geheugen zoals we die ook kennen bij de Nokia N91 Music Edition 8gb. Met een prijs van $999.99 is het bepaald niet een goedkoop toestel echter zijn er ook een paar dingen waardoor je wenkbrauwen gaan fronzen van verbazing.

Zo zijn de foto`s die online zijn gezet door de site alles behalve scherp. Als je de vergrote foto van hieronder bekijkt dan zie je duidelijk dat de randjes niet netjes zijn afgewerkt en dit zou betekenen dat het een kopie van een spy pic die de site online is tegengekomen of het is een photoshop door een creatieve admin van de site.

Een echte foto of een Photoshop?

Ook is de prijs van $999.99 erg weinig zeggend. Hiermee geeft de site eigenlijk aan dat ze niet weten hoeveel dit toestel moet gaan kosten en wanneer ze hem daadwerkelijk verwachten. Zo staat er op de site dat ze de N95 Music Edition op 1 December 2007 verwachten, maar harde beloftes worden niet gegeven. Als je hem dus nu reserveert kun je bedrogen uitkomen omdat het toestel misschien wel nooit op de markt komt of veel duurder is waardoor je extra moet bijbetalen op de site. De Nederlandse wetgeving is niet van toepassing op deze site waardoor de site extra geld aan je kan vragen als het toestel duurder blijkt te zijn dan nu verteld is.

Ook is het opvallend dat een site een product online zet voordat Nokia hem officieel heeft aangekondigd. Zo is het nog alles behalve zeker dat de Music Edition van de N95 eraan zit te komen omdat op internet slechts geruchten zijn opgedoken en nog geen hard bewijs te verkrijgen is. Alle foto`s die tot nu toe door MC zijn gepost in onze nieuwsberichten zijn nog niet 100% betrouwbaar te noemen. Bij veel foto`s kun je vraagtekens zetten of het een photoshop is of een echte foto.

Echter is het wel te verwachten dat Nokia met een Music Edition van de N95 op de proppen komt omdat ze hiervoor ook al met de N73 ME en de N91 ME zijn gekomen. Zo is er trouwens ook nog de N70 ME die minder goed liep als de andere 2. Echter hoeveel geheugen de N95 ME mee zal krijgen is tot op dit moment nog onbekend en we kunnen alleen maar raden en hopen.Gerelateerde links:
Pushmail voor de Nokia N95
Hello Kitty uitvoering van de N95
Eerste spy pics van de 8GB Nokia N95
Straks ook een 8GB versie van de N95?
De N95 XXL, of toch gewoon fake?!
Nokia N95 volop aanwezig op de CES
Over de auteur: Danijel Dercksen