Geruchten
26 september 2006 - Ron Smeets

Nokia N95 komt eraan

Vanmiddag organiseert Nokia een persmeeting waarin een aantal nieuwe N-Series toestellen zullen worden aangekondigd.

Een daarvan is waarschijnlijk de N95 (foto), zo meldt All About Symbian. Voor de zomer doken al eens foto's van deze nieuwste Nokia op onder de naam N83, maar enkele blogs en geruchtensites werden toen al snel door Nokia juristen belaagd om de foto's, die fake zouden zijn, te verwijderen.

Hoe dan ook, de N95 die vanmiddag dus waarschijnlijk aangekondigd gaat worden zou in ieder geval voorzien zijn van een 5MP cam, GPS, WLAN, HSDPA, mini jack aansluiting, 150Mb geheugen en microSD geheugenkaart. Het toestel is een slider die nog het meeste op de N80 lijkt, maar dan een stuk dunner.

De N95 gaat ongeveer 550 Euro kosten en komt in het eerste kwartaal van 2007 in de winkels te liggen.Gerelateerde links:
52 Seconden met de N93: The Movie
Nokia N93 review: Media Phone of the Year
N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar
Nokia reageert op N83 geruchten
Weer een nieuw N Series Nokia?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.