Toestellen
09 januari 2007 - Ron Smeets

Nokia N93i binnenkort verkrijgbaar

Voor diegenen die net een Nokia N93 gekocht hebben is dit niet zo'n mooi nieuws. Binnen nu en twee maanden komt namelijk de geupgrade versie van Nokia's Camphone of the Year op de markt, de N93i.

Zoals ik eerder aan de hand van geruchten ook al schreef is de N93i vooral een cosmetische upgrade. Het toestel is strakker vormgegeven en de voorzijde is afgewerkt in hoogglans spiegelende lak waaronder het externe display schuil gaat.

De technische specs zijn gelijk aan die van de 'gewone' N93. Het enige verschil is de microSD kaart. Nokia levert bij de N93i namelijk standaard een 1Gb versie in plaats van de 128Mb kaart die bij de N93 zat.

De prijs is ook niet veel veranderd: 600 Euro, ex abonnement en BTW! Of de N93i een succes wordt waag ik te betwijfelen. Over enkele weken staat namelijk ook de N95 'op de stoep'. Die heeft een 5MP cam, groter display etc.Gerelateerde links:
Nokia N93i bij de FCC opgedoken als de N00
Nokia N95 komt nog voor de zomer
Meer foto's van de Nokia N93i opgedoken
Nokia N95 review: 'Wow! What a phone!'
Opvolger voor de N93 gespot
Nokia N95 verkooppraatje is onzin!
Nokia N95 al te koop?!
N95 en N75 in het wild gesignaleerd
Eerste 5 megapixel foto van de N95 online
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.