Toestellen
10 juli 2006 - Redactie MobileCowboys

Nokia N93: de beste camphone ooit!

Dit is zo ongeveer de conclusie van de uitgebreide review van de Nokia N93 die Mobile Review dit weekend heeft gepubliceerd. Natuurlijk is zo'n oordeel relatief betrekkelijk want over enkele maanden zullen er ongetwijfeld weer andere toestellen op de markt gekomen zijn die de specs van de N93 weer naar de kroon gestegen hebben.

Het toestel komt deze maand nog in de winkels en is, als we op het oordeel van Mobile Review afgaan een regelrechte hit in wording.

Het grootste nadeel is en blijft, net als bij diens voorganger, de N90, het gewicht en de afmetingen van het toestel. De N93 is zeker geen compact toestelletje zoals de N70 nog wel net is, maar met een 3.2 megapixel camera met 3 x optische zoom, WiFi , UMTS en Multimedia Player die zo ongeveer elk audio- en video formaat kan afspelen mag je dat ook nog niet verwachten.

Andere opvallende verschillen met de N90 zijn het feit dat de lens van de camera nu geleverd wordt met een beschermkapje en dat de camera niet meer kan draaien. Dit komt omdat het display van de N93 een ander scharnierpunt heeft. Dit ziet er op het eerste oog een stuk kwetsbaarder uit, maar volgens de reviewers is het oerdegelijk ontworpen.

Het display heeft een resolutie die kleiner is dat die van zijn voorganger. De N93 wordt geleverd met een 2.4inch 320 x 240 scherm, terwijl de N90 kon beschikken over een display van 352 x 416 pixels. Nokia heeft dit display, dat nog relatief duur is, bij de N93 omwille van de kosten vervangen door een goedkopere versie.

De conclusie van Mobile Review liegt er niet om. Volgens hen is de N93 in zijn klasse (camphone) momenteel het beste toestel dat te koop is. Andere voordelen zijn de mogelijkheid om Office documenten te bewerken en de PDF-file reader.

De N93 gaat, zonder abonnement, tussen de 550 en 600 Euro kosten, zo is de verwachting.Gerelateerde links:
Bruisende Nokia N-Series party in de Escape
Italiaanse documentaire met N90 gefilmd
3 nieuwe N-Series Nokia’s officieel aangekondigd
Twee nieuwe N-serie Nokia's op komst
Nokia's blogcampagne voor de N90
Nokia N90 Media Phone van het jaar
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl