Toestellen
19 januari 2007 - Ron Smeets

Nokia N92 groot, zwaar en onhandig

Dat is althans de mening van BoyGenius die de N92 enkele dagen uitgeprobeerd heeft.

Op het eerste gezicht ziet de N92 er best leuk uit, maar de grootte, het gewicht en het met een plastic folie bedekt keypad (zoals de toetsen op een magnetron) maken van het toestel een gebruiksonvriendelijk apparaat.

Verder wordt de N92 net zo compleet afgeleverd als de andere N-9X Series toestellen, dus behalve de software, lader en boekjes ook met USB data kabel, een miniSD kaart (64Mb in dit geval) en headset. In ruil daarvoor mag de Amerikaanse consument dan ook 850 dollar neertellen.

Volgens Boy Genius zijn de prijs en de gebruiksonvriendelijkheid van het toestel reden genoeg om aan te nemen dat de N92 in de VS in ieder geval geen succes zal worden.

Wat ook niet zal helpen is het feit dat de N92 al meer dan een jaar 'aangekondigd' wordt. Ook nu nog meldt de Nederlandse site van Nokia dat het toestel 'Binnenkort verkrijgbaar' zal zijn, maar alle links naar de N92 komen bij de N91 uit. Een voorteken?Gerelateerde links:
Nokia's TV GSM in 2006 in de winkels
N92 van dichtbij bekeken
Low-end E Series toestel van Nokia
Bruisende Nokia N-Series party in de Escape
Weer een nieuw N Series Nokia?
Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.