Nieuws
29 december 2009 - Ron Smeets

Nokia N900 vs Samsung Omnia2 in direct zonlicht

Dit is wel een bijzondere video met een rare conclusie. Als we het filmpje mogen geloven dan presteert de Samsung Omnia2 met zijn AMOLED display namelijk beter in direct zonlicht dan de Nokia N900 met zijn transflective LCD scherm.

Eerdere ervaringen van diverse bloggers en testers, waaronder ook ikzelf (binnen en buiten), bewezen echter precies het tegendeel. De AMOLED displays geven namelijk binnen en in het donker prima partij maar kunnen niet zo goed tegen fel dag- of zonlicht. Ik heb dan ook mijn twijfels over de display instellingen in onderstaande video.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.