Geruchten
30 november 2009 - Ron Smeets

Nokia N900 volledig in portrait mode te bedienen?

Dit weekend dook onderstaande video op waarin een Nokia N900 te zien is die volledig in portrait mode te bedienen en gebruiken is.

Volgens de maker van het filmpje zou je dit kunnen 'afdwingen' door de telefoon applicatie op te starten (die zorgt ervoor dat de UI in portrait mode gaat) en vervolgens het toetsenbord uit te schuiven en de telefoon app weer af te sluiten. De UI zou vervolgens in portrait mode blijven staan.

Letwel, het is bij hem slechts één keer gebeurd (slim om het gelijk te filmen ;-)) en hij heeft het daarna niet meer kunnen reproduceren. Ik heb zelff ook het meerdere keren geprobeerd, maar bij mijn N900 lukte het helemaal niet. Het lijkt dus een bug, maar van mij mag Nokia dit standaard inbouwen. Zou de gebruiksvriendelijkheid van de N900 alleen maar beter maken ;-) Iemand met een N900 bij wie het wel werkt? Dan hoor of lees ik dat graag hieronder. Via MaemoWorld

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.