Toestellen
25 november 2009 - Ron Smeets

Nokia N900 te succesvol in Engeland

Dat klinkt als heel goed nieuws voor Nokia en hoewel we de exacte aantallen niet kennen is het dat eigenlijk ook.

De N900 is in Engeland namelijk zo massaal besteld tijdens de pre-order fase dat de Finse fabrikant zich nu genoodzaakt ziet om de winkel-release van het toestel uit te stellen tot 4 December. De complete eerste voorraad is namelijk al uitverkocht waardoor er geen exemplaren meer beschikbaar zijn om naar de diverse winkels te verschepen.

Volgens Nokia zijn er momenteel zelfs niet genoeg exemplaren van de N900 voor handen om alle pre-order klanten direct tevreden te stellen. Zij zouden hun toestel namelijk vanaf vandaag geleverd krijgen. De Finse fabrikant heeft al laten weten dat de bestellingen afgehandeld gaan worden op volgorde van binnenkomst. Iedere Engelsman of -vrouw ;-) die er nu nog geen besteld heeft en die eigenlijk dus hadden willen wachten totdat ze eerst even met het toestel in de winkels konden 'spelen', wat natuurlijk op zich een verstandige keuze is als je ruim 500 Euro gaat uitgeven, zal nu dus ruim een week langer moeten wachten. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.