Nieuws
05 april 2010 - Ron Smeets

Nokia N900 processor opgevoerd tot 1Ghz

Ik kan niet echt zeggen dat ik, ondanks dat hij 'slechts' een 600MHz processor had, veel te klagen had over de snelheid van mijn Nokia N900.

Toch is het mogelijk om de snelheid van de Cortex A8 processor op te voeren. Op het forum van Maomo dot org wordt gesproken over snelheden tot 1Ghz maar dan draait de N900 niet echt stabiel meer.

In ondestaande video wordt gedemonstreerd hoe de Nokia N900 het doet op 950MHz. Volgens de freaks en geeks die zich er mee bezig houden is dat (op dit moment) de hoogste snelheid waarop de N900 processor kan draaien zonder dat het toestel en/of het OS instabiel wordt. Het moge duidelijk zijn dat deze snelheidswinst ten opzichte van de fabriksinstellingen duidelijk merkbaar is.

http://www.youtube.com/watch?v=IAqZa-PP-8w
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.