Toestellen
09 november 2009 - Ron Smeets

Nokia N900 op weg naar de winkels

Tot vanmiddag deden diversen geruchten de ronde dat Nokia besloten zou hebben om de winkel release van de N900 met enkele weken uit te stellen om zodoende de software nog te kunnen verbeteren aan de hand van de feedback van (een deel van) de 300 developers die sinds de Maemo Summit van afgelopen maand in Amsterdam al met een toestel rondlopen en aan 't 'freaken' zijn.

Vandaag heeft Nokia echter bekend gemaakt dat de N900 per direct op weg gaat naar de diverse Europese winkels. Dit betekent doorgaans dat een toestel twee tot drie weken later ook daadwerkelijk leverbaar zal zijn.

Schijnbaar is hebben de techneuten, die ongetwijfeld nog wel even hadden willen sleutelen aan de software van de N900 voordat het toestel 'losgelaten zou worden' de strijd met de commerciele boys, die ervoor moeten zorgen dat verkoop-targets gehaald worden, verloren. Tja, zo gaat dat nu eenmaal.

Ik ben benieuwd of Nokia in de komende twee a drie weken nog een firmware/software update voor de N900 zal uitrollen om ervoor te zorgen dat het toestel nog iets meer 'af' is voordat het de winkels bereikt. We zullen zien. Mijn review van de N900 kun je hier bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.