Toestellen
17 november 2009 - Ron Smeets

Nokia N900 multitasking demo

Een van de grote voordelen van het nieuwe Maemo5 OS is ongetwijfeld de prestatie op het gebied van multitasking. In mijn review van de Nokia N900 heb ik daar ook al aandacht aan besteed.

Hieronder kun je nog een korte videodemo bekijken waarbij maar liefst 24 applicaties gelijktijdig actief zijn.

Switchen tussen de applicaties gaat zonder veel problemen. Ik vraag me alleen af of de demo maar 30 seconden duurt omdat het toestel daarna toch 'plat' ging ;-) Ik heb hem in ieder geval met zo'n 15 apps nog niet 'gek gekregen. Indrukwekkend en wederom een bewijs dat de N900, wanneer de software helemaal 'af' is, in potentie de beste Nokia Smartphone van dit moment kan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.