Geruchten
23 juni 2011 - Ron Smeets

Nokia N9 vanaf 23 september in de Zweedse winkels?

Enkele dagen geleden werd de Nokia N9 officieel onthuld, de eerste Finse MeeGo smartphone.

Wanneer het toestel in de winkels zal liggen kon, of wilde, Nokia nog niet zeggen, maar als we deze geruchten (Google Translate lnk) mogen geloven dan zal de N9 vanaf 23 september in ieder geval al in de Zweedse winkels van '3' liggen.

Natuurlijk zegt dit gerucht niets over een eventuele Nederlandse release datum, maar gezien het feit dat Nokia onlangs nog bekend maakte dat ons kikkerlandje een van de belangrijkste (Europese) markten is voor de Finnen lijkt het aannemelijk dat, wanneer bovengenoemde datum juist is, de N9 dan ook in Nederland beschikbaar zal komen. De tijd zal het leren. Nokia zelf houdt haar kaken in ieder geval nog stevig op elkaar waar het de beschikbaarheid van de N9 betreft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.