Geruchten
24 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia N9 ook geannuleerd?

Als we deze (foto) tweet van Eldar Murtazin mogen geloven dan heeft Nokia de N9 ook geannuleerd, een toestel dat de afgelopen maanden weliswaar regelmatig in het geruchtencircuit opdook maar waarover officieel nog niets bekend is.

Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Natuurlijk is het nog een gerucht en de beruchte Eldar (vooral berucht in Espoo bij Nokia ;-)) heeft het al net zo vaak bij het rechte eind gehad als niet met zijn 'insider nieuwtjes' over Nokia en andere fabrikanten.

Het feit dat Eldar in zijn Tweet ook roept dat er een 'ander toestel' in ontwikkeling is zegt natuurlijk helemaal niet. Natuurlijk werkt Nokia continu aan de ontwikkeling van nieuwe toestellen. Het is ook niet bekend of hij met zijn opmerking wellicht doelt op de Nokia MeeGo tablet die enkele uren na deze tweet op zijn eigen forum te zien was. Vermoedelijk niet want Eldar noemde in zijn tweet expliciet een 'phone', maar goed.

Natuurlijk heb ik Nokia gevraagd om een reactie, maar de standaard policy van de Finnen (die overigens ook voor de meeste andere fabrikanten geldt) is dat men geen commentaar geeft op geruchten en/of over toestellen die nog niet bestaan. En dit bericht voldoet aan beide criteria ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.