Geruchten
22 augustus 2010 - Ron Smeets

Nokia N9 nog voor de kerst in de winkels?

Over de Nokia N9 is officieel nog helemaal niets door de Finse fabrikant zelf bekendgemaakt maar het toestel is wel al enkele malen in het geruchtencircuit opgedoken.

Er wordt hevig gespeculeerd dat de Nokia N9 de eerste MeeGo smartphone zal worden die in de winkels verschijnt en de opvolger van de, qua verkoopcijfers, niet zo succesvolle N900. Vanochtend vond ik, van een redelijk betrouwbare bron, een releasedatum in mijn email: 13 December 2010.

Dat zou betekenen dat de N9 dus nog voor de Kerst in de winkels ligt. Op zich klinkt dat zeer anneemelijk, mits de Nokia N9 inderdaad de opvolger van de N900 wordt. Dat toestel lag namelijk rond de tweede week van December in 2009, precies een jaar eerder dus, in de winkels.

Vooralsnog zijn dit natuurlijk allemaal nog geruchten. Eerst maar eens afwachten of de Nokia N9, met MeeGo, over een week of drie officieel onthuld wordt tijdens Nokia World. Als dat gebeurt weten we ook de geplande releasedatum. Wordt de N9 niet in Londen gepresenteerd, dan lijkt een release vóór de Kerst van 2010 zeer onwaarschijnlijk. Wellicht dat er (Nokia) mensen zijn die er (anoniem) meer over kunnen vertellen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.