Geruchten
21 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia N9 met 1.2GHz Atom processor onthulling toch op MWC?

Nokia is de afgelopen dagen vooral in het nieuws geweest vanwege de klucht rondom de welles-nietes-welles-nietes lancering van de Nokia X7 in de VS. Tijd voor wat nieuwe geruchten dus ;-)

Het Finse Prosessori (kromme Fins-Nederlandse Google Translate vertaling ;-)) weet te melden dat de Nokia N9, vermoedelijk het eerste MeeGo toestel van de Finse fabrikant, voorzien gaat worden van een 1.2 GHz Atom processor en dat het toestel tijdens de Keynote van Stephen Elop in Barcelona (tijdens het Mobile World Congress) onthuld gaat worden.

Verder roept de Finse bron ook dat de N9 dezelfde 12 megapixel camera gaat krijgen als de N8. Hoewel het officiele statement van Nokia nog steeds is dat er tijdens het MWC geen toestellen gepresenteerd zullen worden en de Finnen, net als vorig jaar, ook niet met een eigen 'toestel-stand' aanwezig zijn in Barcelona, zullen deze geruchten er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat de keynote van Elop nog meer belangstellenden zal trekken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.