Entertainment
26 augustus 2014 - Ron Smeets

Nokia N9 MeeGo 1.2 Harmattan thema voor Android en WP

Goh, het lijkt een eeuwigheid geleden dat de Nokia N9 (foto) het daglicht zag, maar het was toch echt al de zomer van 2011. De eerste Nokia met het toen gloednieuwe MeeGo OS die ervoor moest zorgen dat de neerwaartse spiraal waarin de Finse fabrikant terechtgekomen was een halt toegeroepen werd. Inmiddels weten we dat het allemaal iets anders gelopen is.

Jammer, want volgens mij was MeeGo best een levensvatbaar OS waar Nokia terecht veel van verwachtte. Die verwachtingen werden echter veel te snel de kop in gedrukt met de komst van Microsoft naar Espoo. Maar goed, genoeg over vroeger. Voor de MeeGo liefhebbers is het wellicht leuk om te weten dat er nu een Android thema op basis van MeeGo 1.2 Harmattan te koop is. 

Op dit moment alleen nog beschikbaar in de Google Play Store, voor Android dus, maar de makers werken aan een Windows Phone versie. Die lijkt mij vooral erg leuk om te installeren op een (Nokia) Lumia ;) De app kost net geen twee Euro, maar daarvoor krijg je dan wel weer het echte Nokia N9 'gevoel'.Hieronder enkele screenshots:

MeeGo-Harmattan-Theme-a MeeGo-Harmattan-Theme-b MeeGo-Harmattan-Theme-c

Google Play Store

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.