Toestellen
08 augustus 2011 - Ron Smeets

Nokia N9 duikt op als pre-order bij Expansys

Officieel is er nog steeds niets bekend over een eventuele release van de Nokia N9 in Nederland. Volgens eerdere geruchten, ondersteund door het uitblijven van een Nederlandse productpagina van de N9 op de Nokia site, zou de Finse fabrikant ons landje gaan overslaan.

Als dat inderdaad het geval blijkt te zijn dan wil dat natuurlijk niet zeggen dat MeeGo (of Nokia) fanboys het toestel ook echt niet kunnen kopen. Daar gaan de diverse (online) shops wel voor zorgen met hun parallel import. Expansys heeft de N9 in ieder geval al opgenomen in hun (pre-order) assortiment.

Het toestel is daar al in diverse uitvoeringen (kleuren en geheugencapaciteit) te zien en je kunt hem er ook al bestellen. De leverdatum en het prijskaartje zijn echter nog niet bekend. Tenzij je zeker weet dat je het toestel ook echt wilt hebben en het je vooralsnog niet uitmaakt hoe duur hij wordt, zou ik nog even wachten met 'bestellen'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.