Nieuws
16 september 2011 - Ron Smeets

Nokia N9 al bijna 'uitverkocht' in Helsinki

De Nokia N9, en het feit dat die voorlopig alleen via het grijze importcircuit in Nederland te koop zal zijn, houdt de gemoederen flink bezig. Op artikelen over de eerste, en mogelijk ook laatste, Finse MeeGo smartphone wordt doorgaans veel en lang gereageerd.

Dat zal nu ook wel weer gebeuren ;-)) De Nokia Flagship Store in Helsingki heeft namelijk geroepen dat de complete pre-order voorraad van de 64GB versie van de Nokia N9 al 'uitverkocht' is.

Dat wil zeggen dat alle beschikbare pre-order toestellen dus al besproken zijn. Helaas wordt er niet bij gezegd om hoeveel exemplaren het gaat. Wel zo handig om te bepalen of de vraag naar de N9 inderdaad zo hoog is of dat Nokia een 'Appeltje' uithaalt door kunstmatige schaarste te creëren ;-)) Hoe dan ook, volgens de boys van de Nokia Store in Helsinki overtreft de vraag naar de Nokia N9 in ieder geval hun (wildste) verwachtingen. En, heel eerlijk, dat was in Finland ook wel te verwachten. Ik ben benieuwd hoe het toestel gaat 'lopen' in andere landen, waar hij wel beschikbaar is.

Via (Google Translate Link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.