Geruchten
12 februari 2010 - Ron Smeets

Nokia N87 of N8-00 ?

Het blijft een heerlijk fenomeen, al die geruchten over nieuwe mobiele toestellen. De afgelopen 12 uur is het duidelijk de beurt aan Nokia. Zagen we gisteren en eerder vanochtend al de N8-00 en N98 voorbijkomen waarbij de vraag was of dat misschien hetzelfde toestel zou zijn, welnu, diezelfde vraag kan ik nu stellen met de N87 en de N8-00 in de hoofdrol.

Ja, de Nokia N87 dook al enkele keren eerder op in het geruchtencircuit en overeenkomsten met de N8-00 zijn er zeker ook.

Daarnaast doken heel toevallig' ook weer enkele (nieuwe) ontwerptekeningen op van de N87. Iets dat een maandje geleden en in december ook al eens te zien was. Er is nu wel een nieuwe tekening waarop te zien is dat het toestel ook een 3.7 inch AMOLED capacitive touchscreen display krijgt.

Enfin, de vraag is nu dus of dit dan misschien de N8-00 is. Van de N98, die enkele uren geleden gespot werd, via dezelfde Franse bron overigens, zijn alleen een afbeelding en slechts een paar specs bekend. Wat dat betreft zou de N87 al beter overeenkomen met de N8-00. Bovendien denk ik niet dat Nokia nog tot de Kerst zal wachten met het introduceren van de N8-00, maar dat is pure speculatie. Zoals al deze informatie natuurlijk ;-)

Maar goed, de specs van de N87, voor zover nu bekend:
- 12 megpixel camera
- HD Video (720p)
- 3.7 inch AMOLED display (capacitive touchscreen)
- WiFi
- GPS
- 2 megapixel front cam
- 600MHz CPU
- aparte GPU
- 256MB RAM
- 16 of 32GB geheugen
- FM Radio en FM Zender

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.