Geruchten
11 januari 2010 - Ron Smeets

Nokia N87 met 12 megapixel camera weer gespot

Begin December dook er al eens een afbeelding op waarop de Nokia N87 te zien zou zijn. Dit zou de eerste Nokia N-Series met een 12 Megapixel camera moeten worden.

Op het forum van Mobile Review zijn nieuwe (ontwerp)tekeningen en specs gespot van de Nokia N87. Natuurlijk blijft het de vraag in hoeverre deze tekeningen echt of fake zijn, maar dat Nokia, na de N85 en N86 ook met een N87 op de proppen zal komen lijkt zeer waarschijnlijk. Of dat toestel lijkt op hetgeen op de uitgelekte tekeningen (zie ook hieronder) staat is natuurlijk nog niet te zeggen.

De forum bezoeker die de nieuwe tekeningen gepubliceerd heeft noemt ook enkele specs van de N87. Behalve de 12 MP camera met ultraXenon flitser zou het toestel ook een 3.9 inch touchscreen display krijgen, 32GB geheugen, 3G support, WiFi, aGPS, een 660MHz ARM processor en een 2 megapixel front-cam. Dat laatste zou op zich ook al een wereldprimeur zijn.

De Nokia N87 zou volgende maand in Barcelona gepresenteerd worden. Daar is Nokia niet aanwezig op het MWC, maar de Finse fabrikant organiseert haar eigen 'evenementje' vlakbij de FIRA. We zullen zien... Nokia-N87-Rumor-1101 Nokia-N87-Rumor-1101-b Nokia-N87-Rumor-1101-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.