Geruchten
02 december 2009 - Ron Smeets

Nokia N87 met 12 megapixel camera op komst?

Dat Nokia wellicht ooit een N-Series toestel met het typenummer N87 op de markt zal brengen is zo gek nog niet. De N85 en N86 bestaan immers ook. PhoneArena heeft van een anonieme tipgever (wie anders ;)) informatie, en zelfs een kort filmpje (hieronder), ontvangen over dat toestel.

Hoe betrouwbaar die informatie is, is natuurlijk niet te zeggen, maar als de gegevens kloppen dan wordt de N87 een toestel met een 12 Megapixel camera, Xenon én dual-LED flitser, een 3.2 inch capacitive WVGA (800x480) touschreen display, maximaal 16GB opslagcapaciteit en een 600Mhz processor.

Op een tekening in het filmpje hieronder is te zien dat de N87 veel weg heeft van de N96. Hij is in ieder gval breder dan de N86. Mocht het filmpje straks op last van Nokia offline gehaald worden (die kans is natuurlijk redelijk groot), dan heb ik daaronder alvast een screenshot van het filmpje geplaatst. Veel meer is er op de bewegende beelden eigenlijk ook niet te zien. Nokia-N87-Specs-Tekening Thnx voor de tip @geerrt

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.