Geruchten
07 augustus 2008 - Ron Smeets

Nokia N85 goedgekeurd door de FCC

Opnieuw een teken dat de eerder al gespotte Nokia N85 er aan zit te komen. Volgens CellPhoneSignal heeft de FCC namelijk net haar goedkeuring over deze nieuwe Nokia uitgesproken.

Helaas werkt deze link naar het bewijs bij de FCC inmiddels niet meer (op last van de Finnen?), maar dat mag de pret niet drukken.

De N85 zou het 'video' broertje van de N96 moeten worden, zo meldt de bron. De specs spreken van een quad-band GSM toestel met UMTS/HSDPA support, een 5 megapixel camera met dual LED flitser, een WQVGA display, S60 3rd Edition OS, WiFi, GPS en een videocall camera aan de voorzijde.Gerelateerde links:
Twee WAP-profielen van de Nokia N85 opgedoken
Nokia N79, N85 en 5800 XpressMedia (Tube) gespot
Live foto's van de Nokia N85 opgedoken?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.