Toestellen
03 juni 2008 - Ron Smeets

Nokia N85 duikt op in patentaanvraag

De tekening is wat onduidelijk, althans als het gaat om het lezen van de hoeveelheid megapixels die de camera van deze nieuwe Nokia heeft, maar als de geruchten kloppen dan zou dit wel eens het volgende topmodel van de Finse fabrikant kunnen worden.

De specs die tot nu toe genoemd worden bij dit toestel spreken van een camera met 5 megapixels en een WQVGA display.

Volgens de bronnen is dit mogelijk de Nokia N85. Aan de vormgeving te zien zou dit toestel zowel de N96 als de N93(i) kunnen opvolgen. Van deze laatste is al bekend dat Nokia geen opvolger in de planning heeft staan vóór 2010. De N96 komt rond Augustus in de winkels dus de kans dat diens opvolger eind 2009 of begin 2010 pas zal komen is reëel aanwezig. De Finnen laten een topmodel immers doorgaans één tot anderhalf jaar liggen voordat er een opvolger komt.Gerelateerde links:
Opvolger voor de Nokia N93(i) komt niet vóór 2010
Videoreview van de Nokia N96
Nokia N96 in het wit
Nokia N96 vanaf Augustus bij de Carphone Warehouse?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.