Nieuws
23 april 2008 - Ron Smeets

Nokia N82 uitgeroepen tot Beste Europese Camphone

Als je dan al een prijs moet winnen, dan kun je die natuurlijk het beste krijgen van de consumenten zelf, maar erkenning door professionals uit het vak liegt er natuurlijk ook niet om.

De Nokia N82 is door de TIPA (Technical Image Press Association) uiteroepen tot Beste Mobiele Foto Device in Europa.

"De N82 is een compact multimedia device waarin GPS, internet, Video en muziekfiuncties naadloos geïntegreerd zijn rondom een 5 Megapixel camera met een high-speed f/2.8 autofocus lens", aldus de jury van de TIPA.

"De Carl Zeiss Tessar lens is in staat om scherpe beelden te produceren van objecten die zich op 10cm tot 'oneindige' afstand van de camera bevinden. Verder heeft het toestel ook software aan boord waarmee goede portret foto's en nacht opnames gemaakt kunnen worden", zo luidde het eindoordeel van de TIPA.

Het moge duidelijk zijn dat Nokia in haar nopjes is met deze erkenning voor de N82 door vakmensen ;-)Gerelateerde links:
Zwarte N82 deze maand in de winkels
Zwarte N82 nu ook officieel aangekondigd door Nokia
Welke 5 Megapixel Camphone zou jij kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.