Toestellen
14 november 2007 - Ron Smeets

Nokia N82 nu officieel aangekondigd

Zoals verwacht heeft Nokia vandaag haar nieuwste N-Series model aangekondigd, de N82.

De afgelopen dagen zijn er al veel foto's en de nodige specs van het toestel uitgelekt, maar voor een deel bleef het natuurlijk giswerk.

De N82 is een quad-band Symbian S60 toestel met UMTS en HSDPA support, een 5 megapixel camera, ingebouwde GPS ontvanger, 2.4 inch QVGA display, multimedia speler, 100 Mb intern geheugen en wordt standaard geleverd inclusief een 2GB microSD kaart.

Verder beschikt de N82 ook over Bluetooth, WiFi, microUSB en een 3.5mm stereo aansluiting. De volledige specs kun je hier nalezen.

Volgens het persbericht van Nokia is de N82 vanaf nu, in 'selected markets' al beschikbaar, maar wanneer hij hier in Nederland en Belgie in de winkels zal liggen wordt niet verteld. De prijs van de N82 zal, exclusief abonnement en belastingen, rond de 450 Euro liggen.Gerelateerde links:
Officiele (pers)foto's van de N82 gespot
Nog meer foto’s van de N82 uitgelekt
Nokia N82 in het wild gefotografeerd
Is dit de Nokia N82?
Nokia N82 al nagemaakt
Nokia N82 'officieus' bevestigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.